1 of 5

Wellington Lobby

A prewar residential coop building had been scarred by an overscaled and inappropriate postmodern lobby intervention done in the early 1980’s. WKA was brought on by the building committee to educate them on what would be appropriate and within a limited budget. The 1980’s material was removed; the existing stone, and plaster were exposed and restored while introducing strategic lighting systems for art. Within this shell a new reception desk of macassar ebony, marble and bronzed steel was introduced, fitted out with all security components and meeting ADA requirements. New doors, hardware replaced old, and the elevator interior was redone in concert with the desk. An exercise in editing, good stewardship while heightening the experience through contrast of old and new.

General Contractor: Goldberg General Contracting
photography: Monica rosello