1 of 7

Astor 2

This apartment in a high-rise overlooking Lincoln Park, previously three cellular apartments, was renovated into a single apartment. Building constraints included a limited 7ft 10in ceiling height, and a large central core.

The planning strategy to increase breadth and openness of the apartment included densification of the core and opening of the periphery as a continuous space defined by the rhythm of columns and views.

Entry is signified by a large cast glass door that brings light into a constricted receiving hall, carved from the building core.  The two primary perimeter living spaces wrap around the core, shaped by large-scale curved elements mediating between public and service space.  Where private bedrooms preclude circulation at the perimeter, a glazed interior corridor is developed to borrow light from the perimeter window walls and maintain the relationship of core and daylight.

interiors – leslie jones & associates
construction – h.o. schulz co.
photography – doug snower