1 of 13

Argyle

For a former office client, comes a new home for two graphic designers. On a quiet Chicago street in Lincoln Square, a 45’x160′ deep lot afforded their desire for a connection with exterior space. Adhering to a strict budget, the slab-on-grade project is conceptually a continuous one story open tube, in-filled with programs of varying transparencies. At the street, private studies provide visual seclusion behind a wooden rain-screen. Entering through a pivoting metal gate, reveals a hidden courtyard flanked by an entry breezeway. The main living room opens to the north and south with full glazing providing direct access to gardens. The garage/workshop is considered as an integral part of the composition and is detailed with full glazing facing to the garden and house. Sleeping quarters are provided in a more opaque volume set back from and above the primary public facade.

construction: Goldberg General Contracting
Structural Engineer: Jim Kirk, Enspect Engineering
Landscape Architect: The Garden Consultants